Skoči na glavno vsebino

Igre dobre volje

Udeležili smo se 44. Iger dobre volje

Okt 21, 2019

Konec maja smo bili povabljeni na Igre dobre volje v Ljubljano na Center Janeza Levca, a nam je vreme zagodlo s poplavo lokacije, kjer naj bi se igre izvajale, zato je bil dogodek odpovedan. Upali smo in dočakali, da je na naš naslov prišlo novo vabilo z datumom 10. 10. 2019 in navodilom: “Nujna oprema je dobra volja! :).

Igramo se radi, dobre volje nam ne manjka in tako smo se polni pričakovanja z veseljem odzvali vabilu in se odpravili v Ljubljano. CIRIUS Vipava je zastopalo sedem učencev, ki so v uvodni predstavitvi odplesali ples s padalom ter se z nasmehom pri vseh igrah borili do konca. Poleg zanimivih in zabavnih iger, ki so bile osrednji program dogodka, so za dobro voljo poskrbeli organizatorji iger, ki so nas lepo sprejeli, naš spremljevalec, zaslužen golaž in sladke kremšnite, delavnice in karaoke ter vsem dobro poznan kantavtor Adi Smolar, ki nam je zapel na otvoritveni prireditvi.

Po zaključenih igrah so tekmovalci prejeli medalje in vsi skupaj smo se odpravili odkrivat Ljubljano in njene znamenitosti. Vreme nam je spet hotelo pokvariti načrte, a mi smo si nadeli pelerine in se za dežne kaplje nismo zmenili. Skozi celoten dan nas je spremljal ljubljanski zmaj, tako smo tudi raziskovanje našega glavnega mesta zaključili z vožnjo z ladjico po reki Ljubljanici do zmajskega mostu. Naslednje leto bodo igre dobre volje potekale v Mariboru, mi pa se že veselimo novih izzivov.

Petra Bajc Curk, fotografije Ivan Jakob Cervo

Povezava: Center Janeza Levca, Ljubljana

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost