Skoči na glavno vsebino

S-factor

Festival S-factor 2023

V četrtek, 25.5.2023, je potekala v Semiču razglasitev rezultatov 5. mednarodnega festivala videov S-Faktor. To je festival kratkih video, ki jih pripravijo šole otrok s posebnimi potrebami. Tema letošnjega festivala je bila PRIJATELJSTVO. Organizator je OŠ Milke Šobar-Nataše iz Črnomlja, ki si je letos pridobila prvo nagrado. Izmed 23 video iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Madžarske in Avstrije je drugo mesto osvojil video Centa Janeza Levca. Video Obroč prijateljstva, ki je nastal v CIRIUS-u Vipava, je dosegel tretjo mesto. Pri nastajanju videa so se povezale ustvarjalne ideje avtorice glasbe, Maje Sajovic z glasbenim aranžmajem, ki so ga prispevali učenci Instrumentalne skupine CIRIUS Vipava z mentorico Loredano Sajovic. Besedilo pesmi Anite Zupanc, ki je globoko sporočilo o bistvu prijateljstva, je sklenilo obroč prijateljstva z učenci OŠ Črni vrh, člani pevskega zbora in njihovo zborovodkinjo Damjano Vončina.
Matjaž Nabergoj in Mitja Sajovic sta poskrbela za posnetke instrumentalne in vokalne glasbe. Snemalec videa in montažer Jon Ličen, učenec 9.razreda OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, ter mentorice Tamara Srebot, Ines B. Mohorič in Liljana Lazar, so vsak na svoj način prispevali k oblikovanju videa. Učenci iz CIRIUS-a Vipava so nastopali v različnih vlogah, v katerih so prikazali, kako nastajajo trdne prijateljske vezi. Igrali so se z zmajem, z žogo, peljali kužka na sprehod, spuščali ladjice po reki in skupaj, z roko v roki sklenili obroč prijateljstva ob ognju.
Priprava videa ni bila lahka, vendar smo skupaj iskali rešitve in premagovali ovire, se smejali in trdo delali, si pomagali in se dopolnjevali ter ustvarili video na katerega smo ponosni. Pri tem nas je spodbujala pesem Anite Zupanc OBROČ PRIJATELJSTVA, ki nas je nagovarjala s svojim sporočilom: kljub vsem skalam, trnjem, visokim mostovom in prostranim morjem, stopamo s prijatelji mimo zveze do neba. Prijatelj spremeni črnino v svetlobo, nas objame, podari srečo in spusti v svoje srce.

Člani ekipe S-Faktorja

Festival S-factor 2019

Letos smo se že drugič vključili projekt “Mednarodni festival videov S-factor”, ki ga organizira OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja. Namen projekta je oblikovanje kratkih video posnetkov. Preko njih se lahko otroci in mladostniki pokažejo širši okolici, kako nastopajo, pojejo, igrajo na instrumente in počnejo pomembne stvari. Festival S-faktor je tekmovalnega značaja. Tema letošnjega tekmovanja je sonce.

V sodelovanju z OŠ Danila Lokarja podružnica Lokavec je nastala zgodba o velikem soncu, velikem sprehodu, majhni miški, veliki ljubezni in velikem prijateljstvu.
Sonce kot vir življenja nam ponuja veliko možnosti za različna potovanja, kjer se zgodijo tudi majhne stvari. Nekatere med njimi so zelo pomembne in jim posvečamo posebno pozornost. Dotaknejo se naših src in rodijo se lahko velike stvari.

Učence CIRIUS-a Vipava in OŠ Danila Lokarja Ajdovščina podružnica Lokavec je VELIKO SONCE povabilo na VELIK SPREHOD skupnega druženja. Kot MAJHNE MIŠKE so pokazali svoje posebnosti, se medsebojno spoznavali, skupaj ustvarjali in skrbeli drug za drugega. S pomočjo igre so krepili spoštovanje do sebe in drugih. Svoje želje in ideje so prenašali iz svoje šole na drugo šolo. S skupnimi močmi so ustvarjali vsebino filma in se veselili ob njegovem nastajanju. S preizkušanjem svojih zmogljivosti, so se zavedali, kaj vse zmorejo. Srce jim je vztrepetalo in začutili so VELIKO LJUBEZEN in graditi so začeli VELIKO PRIJATELJSTVO. Na njihovih skupnih druženjih jih je spremljala glasba; glasba sonca, lahkega poskoka, miškinega oglašanja, utripanja srca in glasba prijateljstva.

Vabimo vas, da si film tudi sami ogledate na spletni strani festivala in oddate svoj glas za naš film.

Festival S-factor 2017

Film – REKA Vipava, za katerega smo prejeli 2. nagrado na tekmovanju.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost