Skoči na glavno vsebino

LIKOVNI KROŽEK

Pri likovnem krožku se učenci na različne načine srečujejo z likovno umetnostjo. Razvijajo svoje ustvarjalne in opazovalne spretnosti, urijo se v različnih veščinah in likovnih tehnikah, razvijajo svoj estetski čut in spoznavajo lepoto, harmonijo in skladnost v likovnem smislu.


Likovne naloge so prilagojene učenčevim interesom, sposobnostim in potrebam. Želja in cilj vsakega likovnega ustvarjanja je ustvarjanje varnega in prijetnega prostora v katerem se lahko učenec sproščeno in z veseljem likovno izraža, gradi in razvija svoj likovni izraz in doživlja notranje zadovoljstvo ob nastajanju likovnega izdelka.
Delo pri likovnem krožku poteka velikokrat v individualni obliki saj taka oblika omogoča posvečeni čas med učiteljem in učencem. Občasno, glede na želje učencev, ter obliko likovne naloge poteka tudi v manjših skupinah z dvema, največ tremi učenci.


Z nastalimi likovnimi izdelki se trudimo sodelovati na različnih likovnih natečajih predvsem v okviru Primorske regije, saj se tako lažje udeležimo otvoritve likovnih razstav; obenem nam to sodelovanje omogoča tudi vzpostavljanje vezi med sovrstniki bližnjih osnovnih šol.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost