Skoči na glavno vsebino

ŠOLA KOLESARJENJA – 4. dan

4.dan – 21. marec 2024

Pa je prišel zadnji dan šole kolesarjenja in priprave na odhod domov. Pospravili smo prtljago,  naše bivalne prostore,  znosili prtljago v kombi in si pripravili zajtrk.

Ta zadnji dan, pred odhodom domov,  smo namenili kolesarjenju iz Radencev do Paričjaka, Hrastje Mota in nazaj.

Naše štiridnevno bivanje smo zaključili s kosilom v Radencih z obljubo, da se naslednje leto zopet vrnemo.

Štajerska in Prekmurje sta res polna čudovitih kolesarskih poti in ne zmanjka želje po  ogledu prečudovitih kotičkov naše narave in doživetij kolesarskih dni.


3.dan – 20. marec 2024

Šola kolesarjenja – ki ni le šola kolesarjenja!

Kaj vse počnemo poleg kolesarjenja?

Pripravimo  zajtrk. Čistimo, pospravljamo, pometamo, sesamo, si urejamo prostor…

Tretji dan smo kolesarili do krajinskega parka Rački Ribniki  – Požeg.  Nahaja se na obrobju Dravskega polja. S svojimi 484 ha nudi obilo neokrnjene narave, možnosti za sprehode, tek, kolesarjenje, spoznavanje rastlin in živali. Predvsem pa se lahko tam sprostimo in uživamo v lepi naravi. Po nižinskem mešanem gozdu ter mnogimi ribniki si lahko izberemo lepe lokacije za preživetje prostega časa.

Pa tudi o orientaciji smo se veliko novega naučili, saj smo se velikokrat ustavljali in preverjali ustreznost naše smeri.


2.dan – 19. marec 2024

Kolesarjenje iz Maribora v Ruše

Za drugi dan kolesarjenja smo izbrali čudovito kolesarsko progo Maribor – Ruše. To je ravninska kolesarska pot ob Dravi. Pot smo začeli na desnem bregu Drave in ob strugi nadaljevali vse do Mariborskega otoka. Po manjšem vzponu mimo elektrarne smo nadaljevali mimo Lesarske šole Maribor, na gozdno pot. Ustavili smo  se  na Drava centru in pot nadaljevali skozi Limbuš. Makadamska cesta nas je peljala ob železnici skoraj vse do Ruš. Sledili smo  oznakam, ki le kratek del vodijo po glavni cesti. Kmalu smo se vrnili na stranske poti in v Ruše prispeli po urejeni kolesarski in sprehajalni cesti ob pisanem travniku.


1.dan – 18. marec 2024

Naš kolesarski teden se je končno začel! Ko smo po dolgi vožnji iz Vipave dobili vsak svoj kotiček za spanje, smo se odpeljali do Radencev na kosilo. Od tam smo začeli kolesariti po naši prvi kolesarski turi: Radenci – Boračeva – Orehovci – Črešnjevci – Gornja Radgona – Radenci.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost