Skoči na glavno vsebino

CIRIUS VIPAVA SODELUJE V PROJEKTU “NASMEH IN CVET ZA BOLJŠI SVET”

CIRIUS Vipava v letu 2024 sodeluje v zanimivem regijskem projektu, v okviru katerega nastaja multisenzorna kulinarična knjiga za osebe s posebnimi potrebami. V knjigi bosta predstavljena dva tradicionalna vipavska recepta s podrobnejšimi navodili za pripravo jedi. V prvem delu se bodo bralci spoznali z veščinami kuhanja jote, nato pa še s postopkom priprave odličnih vipavskih štrukljev.
Knjiga, ki zahteva veliko predpriprave in ročne izdelave, bo dragocen doprinos z vidika senzorne integracije. Posebnost te knjige je, da vsebuje elemente tipanke: papir in karton različne granulacije, drugi materiali (blago, juta, les, kovina) in nekatere sestavine (sol, lovor, brinove jagode).
Pri projektu aktivno sodelujejo naši učenci, ki so jeseni na šolskem vrtu že posadili česen za joto. Po novem letu so nabrali lovorove vejice, narezali liste in jih dali sušiti. Prava vipavska jota vsebuje tudi nekaj brinovih jagod, ki jih bomo poiskali v bližnjem gozdu. Za štruklje pa smo pridno nabrali lanske orehe.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost