Skoči na glavno vsebino

HALLIWICK

Pred zimskimi počitnicami  je  CIRIUS Vipava v sodelovanju z URI Soča  organiziral Osnovni tečaj plavanja po konceptu Halliwick. Filozofija koncepta upošteva dejstvo, da je vsak lahko plavalec, poudarek je na zadovoljstvu, tako da večina aktivnosti poteka v obliki igre.

Tečaj sta vodili doc. dr. Katja Groleger Sršen, dr. med., višja predavateljica IHA  in Klavdija Krušec, dipl. fiziot. s spec. znanji RNO, predavateljica IHA.

Udeleženci tečaja so bili  iz različnih strok iz cele Slovenije. Pri sami izvedbi  tečaja sta sodelovali tudi terapevtki Diana Batista, dipl. fiziot. s spec. znanji RNO, Halliwick inštruktor in Simona Korelc Primc, dipl. del. ter. s spec. znanji, Halliwick inštruktor. Zadnji del tečaja se vedno izvede z otroci. V veliko veselje nam je bilo, da so naši starši pripeljali svoje otroke tudi ko ni bilo pouka.

Otroci so bili navdušeni in ura v vodi jim je bila prekratka. Na koncu so izrazili željo po čimprejšnji ponovitvi takih izobraževanj, da lahko spet pridejo na zabavo v vodo.

Klavdija in Diana

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost