Skoči na glavno vsebino

Posebni gosti v CIRIUS Vipava

V ponedeljek, 23. 5. 2022, in v torek, 24. 5. 2022, so skozi naša vrata vstopili posebni gosti. Na njihov prihod v živo smo čakali kar nekaj časa. Kljub covidu so z nami pretekli dve leti sodelovali preko aplikacije zoom. Niso se vdali. Dočakali pa so in smo trenutek, ko so nas obiskali v naši hiši.

Le kdo je prišel k nam, kaj menite?

Nihče drug kot Rdeči noski.
Pripravili so novo predstavo z naslovom Škatla, ki je namenjena otrokom z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. Vsakodnevni predmeti, ki so jih skupaj z učenci našli v škatli, so dobivali nove oblike in pomene. Učenci so jih spoznavali preko različnih čutil in jih doživljali na svojstven način.
Našim učencem radi nudimo najrazličnejše izkušnje, Rdeči noski so nam pri tem pomagali s svojimi spretnostmi in izkušnjami. K nam so prinesli nekaj novega, nekaj drugačnega, predvsem pa smo začutili njihovo sproščenost in veselje do dela z otroki s posebnimi potrebami. Podarili so nam košček sebe, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.
Vemo pa, da so tudi oni s seboj odnesli delček nas – našo iskrenost, ki se včasih sramežljivo skrije, našo poskočnost, ki privre na plan v različnih odtenkih, in našo enkratnost, ki v ljudeh okoli nas pušča nepozabne lepe spomine.
Hvala, Rdeči noski.
Adrijana Lampe Mikuž

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost