Skoči na glavno vsebino

Dobrodelni Milijonar

V lanskem letu smo v CIRIUS-u Vipava od januarja do junija vsak četrtek in petek skupaj telovadili preko zoom-a. Nekateri zaposleni in učenci so se še posebej izkazali. Izkazali pa so se tudi naši športni gostje, ki so poleg telovadbe z nami delili tudi osebne izkušnje.

Našemu vabilu so se odzvali: Ana Bucik, Cene Prevc, Luka Mezgec, Miha Vodičar, Valter Birsa, Lucija Krkoč, Timotej Bečan, Maja Svetik, Rok Tršan in prvi med njimi Franko Bajc. Zmagovalec Exatlona Slovenija nam je sporočil, da smo nanj pustili močan vtis in da se po naši skupni telovadbi zgodba povezovanja nadaljuje Skupaj s športnim kolegom Denisom Porčičem – Chorchypom sta se udeležila dobrodelnega kviza Milijonar.

Z velikim veseljem smo si ogledali oddajo in skupaj stiskali pesti, saj sta se športnika odločila, da bosta priigrano denarno nagrado namenila učencem s posebnimi potrebami, ki se izobražujejo v CIRIUS-u Vipava. Naša dobrodelna junaka sta se 17. februarja 2022 pojavila skupaj z ekipo Planet TV na dvorišču CIRIUS-a Vipava ter predala donacijo 1000€ ravnatelju Alojziju Adamiču, ki se jima je v imenu vseh učencev lepo zahvalil.

Zbrani smo bili obeh exatlonovcev izredno veseli – zaradi njunega obiska, dobrodelnosti in ker smo se končno nekoliko več družili na dvorišču. Učenci so pripravili za Franka in Chorchypa posebno sporočilo in plesno točko, h kateri sta se naša gosta z veseljem priključila. Najboljši del pa je sledil, ko je kamera prenehala teči in smo navdušeni obkrožili Denisa in Franka, se z njima pogovarjali in prejeli njune podpise in kartice.

Petra Bajc Curk

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost